Over 20 years of experience

3 years warranty

Over 1000 completed projects per year

References

View more
View more
View more
View more

Viru Keskus

Viru Keskus (shopping centre) was being renewed and in the process the decision was made to change the illuminated box solutions.

The client gave us free hands to devise something which shopping centres had not used before. We developed many prototypes to find a solution that would satisfy both parties.

The cooperation resulted in boxes illuminated from five sides which in addition to being highly visible lit up the area. Despite the solution being technically simple, it had previously not been used. Our technical capacity allowed to complete the large task in minimal time.

View more
View more
View more
View more
View more

Lasnamäe Centrum

The illuminated advertisements on the client’s building wall each had their own size and shape. There was no evenness or unifying theme. All advertisements had different dimensions and mixed among each other were both channel letters and boxes produced and installed by different companies using different materials with uneven quality. The façade had a very mixed up appearance.

We advised the client on how to produce a complete solution. We agreed that all advertisements would consist of channel letters, letters and logos had pre-established height restrictions and all advertisements would have white front surfaces. In the night, white letters are most effective and highly visible against the dark background. The good night time effect was enhanced by using cold light LED modules.

Lasnamäe Centrum illuminated advertisement products and dimensions:

  • Total of 55 illuminated letters on the façade
  • Reconstruction of the double-sided advertising pylon and channel letters: 6 pieces Pylon height 29m and width 4m
View more
View more
View more
View more

Restaurant NOA

We produced channel letters with forward and back directional lighting (P6+P3) for placing on top of the building. White letters were well suited to the wooden façade and the light from the letters brought out the beauty of the wall, too.

There was an additional idea seen on travels abroad where people seeing a nice background with large logo will willingly take pictures and distribute them in social media.

The Noa restaurant is in beautiful natural surroundings with good views to the sea and evening sunset. People like taking pictures against this backdrop and the bright Noa logo provides these pictures extra value.

In addition to planning and production, our task was to carry out the work on location which included pouring a foundation and doing cabling. The client obtained a complete solution.

View more
View more
View more
View more

Ülemiste City and Tehnopolis

Ülemiste City’s project for advertising directional signs reached us through a design office that, in addition to support for ideas, wanted a partner with production knowledge. From the different concepts discussed the idea capable of being produced and most suited to the client’s need was chosen.

In addition to finalising design and carrying out construction, the work process included procurement of construction permits. Minor changes were made in the design in later phases to create a more unified appearance for the directional advertisements.

View more
View more
View more
View more
View more

Helsinki Music Centre

Helsinki Music Centre is the largest concert centre in the Nordic countries. They called a tender and Volume Design was invited to participate (there were 10 participants). At the time we had been active on the given market for 10 years. We had made illuminated advertising solutions for different hotels and shopping centres. We succeeded in winning the tender.

The project included many standard solutions, but it was unclear how to resolve building directories and directional signs, including making them also understood by the blind. Building directories, directional and door signs were done in Braille, which did not have wide use even in Finland.

View more
View more
View more
View more
View more
View more
View more
View more

Bigbank

Bigbank’s change/renewal of advertisements can be considered a special solution as it had a very strict schedule and the company introduced a new visual identity at the same time.

In a relatively short time we had to figure out suitable solutions for different interior and exterior advertisements in the Bigbank offices in Tallinn and Tartu.

View more
View more
View more
View more
View more
View more

Eesti Energia new office building

When Eesti Energia received new premises, the need arose to display the company logo on the façade. As the façade was dark we proposed light toned letters. The letters are on rails with a distance and the rectified current source is directed through the wall into the interior.

The letters can therefore be changed without using an expensive cage lift (the advertisement is on the 14th floor).

View more
Contact usTop