Över 20 års erfarenhet

3 års garanti

Över 1000 projekt varje år

Speciella projekt

Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer

Viru Keskus

Viru Köpcentrum (Viru Keskus) skulle renoveras och under den processen fattades beslut om att ändra de upplysta ljuslådorna.

Kunden gav oss fria händer att utforma något som man inte hade använt för köpcentra tidigare. Vi utvecklade många olika prototyper för att hitta en lösning som skulle tillfredsställa kunderna.

Samarbetet resulterade i ljuslådor som var belysta från fem sidor, vilka förutom att de var mycket synliga lyste upp området. Trots att lösningen är tekniskt enkelt, har den inte använts tidigare. Vår tekniska kapacitet gjorde att vi kunde slutföra detta stora projekt på minimal tid.

Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer

Lasnamäe Centrum

De upplysta ljusreklamskyltarna på kundens fasader hade alla sin egen storlek och form. Det fanns ingen planering eller gemensamt tema. Skyltarna hade olika dimensioner och både de upplysta bokstavsskyltar och ljuslådor var blandade om varandra, samt tillverkade och installerade av olika företag, som hade använt olika material med varierande kvalitet. Fasaden hade ett ganska rörigt utseende.

Vi rekommenderade kunden att skapa en helhetslösning. Vi kom överens om att all reklam skulle bestå av boksstavsskyltar, bokstäver och logotyper med förbestämda höjdbegränsningar och att all reklam skulle ha vita framsidor. På natten är vita bokstäver mest effektiva och väl synliga mot den mörka bakgrunden. Den goda ljuseffekten nattetid, förbättras dessutom, genom att använda LED-moduler med kallt ljus.

Lasnamäe Centrums upplysta reklamprodukter och deras dimensioner:

  • Totalt 55 upplysta bokstäver på fasaden
  • Installation av ett dubbelsidigt reklamtorn och 6 st bokstavsskyltar
  • Tornets höjd 29 m samt bredd 4 m
Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer

Restaurang NOA

Vi tillverkade ljusskyltar med framåt- och bakåtriktad belysning (P6 + P3) för placering på fasaden och framför resturangen. De vita bokstäver som användes var väl lämpade för träfasaden och den fristående skylten. Ljuset från bokstäverna gjorde dessutom fasaden mer tilltalande.

Det fanns ytterligare en idé, som byggde på våra resor utomlands; där vi hade noterat att när människor ser en trevlig bakgrund med en stor loga, så tar de gärna bilder och sprider dessa i sociala medier.

Restaurangen Noa ligger i en naturskön omgivning och har en fin utsikt över havet och solnedgången på kvällen. Många gillar att ta bilder med denna bakgrund och ljuset från Noa-logon ger bilderna extra värde.

Förutom planering och produktion, var vår uppgift att utföra arbetet på plats, vilket inkluderade grundläggning och kabeldragningar. Kunden fick en helhetslösning.

Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer

Ülemiste City och Tehnopolis

Ülemiste Citys projekt för hänvisningsskyltar var genom samarbete med en designbyrå som, förutom support i form av idéer, ville ha en partner med god produktionskunskap.

Utifrån de olika koncepten som vi diskuterad, valdes ett som var möjligt att genomföra och bäst lämpat för kundens behov. Under arbetets gång gjordes några mindre ändringar av designen, för att skapa ett mer enhetligt utseende för hänvisningsskyltarna.

Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer

Helsinki Music Centre

Helsinki Music Centre är det största konsertcentret i de nordiska länderna. Volume Design inbjöds att delta i anbudsgivningen, med 10 anbudsgivare. Vi hade då varit aktiva på marknaden i 10 år, med ljusreklamslösningar för olika hotell och köpcentra. Vi lyckades vinna projektet med vårt lösning.

I projektet ingick många olika skyltlösningar, men det var inte fastställt hur man skulle lösa det med byggnadsskyltar och vägvisande skyltar. Därutöver skulle blinda besökare  kunna förstå skyltarna. De vägvisande skyltarna och dörrskyltarna tillverkades med blindskrift, vilket inte var särskilt vanligt i Finland.

Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer

Bigbank

BIGBANKs förändring / förnyelse av sin reklam kan egentligen betraktas som en speciallösning, eftersom projektet hade en mycket strikt tidsplan och företaget samtidigt införde en ny visuell identitet.

På relativt kort tid var vi tvungna att hitta lämpliga lösningar för olika typer av interiör och exteriör ljusreklam på BIGBANKs kontor i Tallinn och Tartu.

Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer
Visa mer

Eesti Energia ny byggnad

När Eesti Energia fick nya lokaler, uppstod behovet av att installera företagets logo på fasaden. Eftersom fasaden hade en mörk bakgrund, föreslog vi bokstäver i ljusa färger. Bokstäverna placerade på en ”räls” med distans och den likriktade strömkällan leddes genom väggen in i byggnaden.

Bokstäverna kan således bytas utan att man behöver använda en dyr fasadhiss (reklamen sitter på 14:e våningen).

Visa mer
Kontakta ossTop